Hoe het begon

Hoe is touch of Bali eigenlijk begonnen? In Nederland is ons die vraag vaak gesteld. Het is allemaal begonnen in Lovina, aan de noordkust van Bali waar we terecht waren gekomen door ons vrijwilligerswerk bij de stichting Sjaki-Tari-Us.

De huurbaas van ons huis had ons gewezen op een winkel waar je originele meubels kon kopen. We waren de winkel vaak op onze scooters voorbij gereden, maar hadden nooit een blik naar binnen geworpen omdat de winkel er niet heel jofel uitzag. Toch zijn we keer naar binnen gegaan (een deur was niet aanwezig), en tot op de dag van vandaag hebben we er geen spijt van gehad.

Wát een mooie spullen en wat een vriendelijke eigenaresse! De eerste keer hebben we alleen rondgesnuffeld tussen de oude meubels, nog niets gekocht maar natuurlijk wel samen een kopje thee gedronken.

Bij het 4e bezoek, na het zoveelste kopje thee, hebben we de knoop doorgehakt. Dolgelukkig waren we met de aankoop van een grote, oude teakhouten bank, een unieke schommelstoel, een prachtig dressoir, twee oude bronzen gongs en een zeldzaam bankje.

Natuurlijk konden deze spullen alleen met een container verscheept worden naar Nederland. In de container was nog veel ruimte voor andere spullen. De kiem voor een eigen bedrijf was gelegd.

Nog meer inspiratie opdoen?