Stichting Sjaki-Tari-Us werkt met kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking op Bali. Dit doet zij op twee scholen: in Singaraja aan de noordkust en in Lodtunduh, een dorpje ten zuiden van Ubud. Onder het motto “not less, but differently gifted” wordt kennis en ervaring overgedragen aan de leerkrachten en de ouders van de kinderen. Zo kunnen de ouders hun kinderen beter begrijpen en beter omgaan met hun beperkingen. Sjaki-Tari-Us draagt ook bij aan de acceptatie van kinderen in de maatschappij. Het streven is om stichting Sjakitarius in de toekomst in Balineze handen te geven.

What’s in a name? De naam Sjaki-Tari-Us heeft een speciale betekenis. Sjaki is afgeleid van Jaques, de naam van de overleden tweelingbroer van oprichter Thijs van Harte. Tari is de naam van de dochter van Thijs, zij heeft het downsyndroom. Us staat voor ons allemaal.

In 2017/2018 hebben wij een jaar vrijwilligerswerk gedaan bij deze stichting en gewerkt op beide scholen. We hebben meegeholpen met de verhuizing, de Warung opnieuw ingericht, geklust, een winkeltje opgezet, in de klassen ondersteuning geboden en nog veel meer. Met eigen ogen hebben we gezien, dat de donaties uit Nederland goed terecht komen.

Touch of Bali draagt haar steentje bij, door een gedeelte van de opbrengst te doneren aan Sjaki-Tari-Us.

Meer informatie over de stichting vind je hier.